Pete väri 1

Henkilökuvassa Petri Rönkkö

Ihmiset työn takana. Teemme tutuksi kuluvan vuoden aikana henkilöstöämme ja yhteistyökumppaneitamme. Vuorossa on Movettan 10 vuotta sitten perustanut Petri Rönkkö. Millaista on tänä päivänä toimia yrittäjänä apuvälinealalla? Otetaanpa selvää.

1. Kertoisitko alkuun hieman itsestäsi?

”Olen 59-vuotias, kotoisin Kuopiosta ja asunut Jyväskylässä jo yli 30 vuotta. Eronnut, poikamme on 15-vuotias, hän asuu nykyisin äitinsä kanssa Helsingissä ja matkustaa luokseni joka toinen viikonloppu”.

2. Sinulla on pitkä kokemus apuvälinealalta, kerrotko hieman siitä? Miten ala on muuttunut vuosien mittaan?

”Olen aloittanut alalla yli 30 vuotta sitten, alkuun Inva Apuvälineessä. Toimin siellä myynnissä alueena Keski- ja Itä-Suomi, sekä Kainuu. Lisäksi hoidin tuotepäällikön tehtäviä, joihin kuului tuotteiden ylläpitäminen ja päämiessuhteet. Ala on ollut murroksessa yli 20 vuotta. Yrityksiä on ostettu ja myyty, sekä yhdistetty.

Yritysten koko on kasvanut ja kilpailu on koventunut kilpailutusten myötä. Hintataso ja kannattavuus on heikentynyt. Isojen rinnalle on tullut pienempiä yrityksiä, kuten esim. Movetta, jotka markkinoivat erikoistuotteita ja palveluita, joihin jää markkinarakoa”.

”Kyllä, Movetta-nimi viittaa liikkeeseen.

Haluamme pitää asiakkaamme liikkeellä”.

3. Miksi halusit perustaa 10 vuotta sitten Movettan, millainen on yrityksen historia?

”Yritys, jossa aiemmin työskentelin, myytiin, enkä halunnut jatkaa uudessa yrityksessä.

Toimimme Movettassa alkuun maahantuojan jälleenmyyjänä ja perustimme toimitilat Jyväskylään. Aloimme alusta asti tekemään muutostöitä ja huoltoja myynnin lisäksi. Aluksi meitä oli kolme; minä, ompelija ja huoltomies. Muutaman vuoden jälkeen jälleenmyynti loppui ja aloimme itse tuomaan tuotteita Suomeen. Tällä hetkellä kaikki tuotteemme ovat meidän omaa maahantuontiamme. Toimittajat ovat Euroopasta ja Pohjois-Amerikasta.

Vuosien saatossa olemme laajentaneet toimintaamme koko maan kattavaksi yritykseksi. Nykyään meillä on toinen toimipiste Helsingissä, jossa on kolme myyjää ja huoltomies. Yhteensä meitä on Movettassa tällä hetkellä 9 henkilöä.  Markkinoinnin ja hallinnon olemme ulkoistaneet”.

4. Movettan nimi viittaa move – liikkeeseen. Mitkä ovat brändin kulmakivet? Arvot?

”Kyllä. Movetta viittaa liikkeeseen. Haluamme pitää asiakkaamme liikkeellä. Myymme pääasiassa liikkumisen apuvälineitä. Erilaisia pyörillä liikkuvia laitteita – sähkö- ja käsikäyttöisiä. Niihin tietenkin liittyy vahvasti erilaiset istuinratkaisut, tuet ja vyöt.

Myymme vain korkealaatuisia tuotteita, jotka muokkaamme asiakkaalle sopiviksi. Tärkeitä asioita ovat laatu, asiakaslähtöisyys ja henkilökunnan ammattitaito”.

5. Mikä erottaa Movettan kilpailijoistaan?

Yksilölliset apuvälineet!

Teemme kaikki apuvälineet mitoilla. Kaikki tuotteet sovitetaan ja tehdään asiakkaiden tarpeiden ja toiveiden mukaan. Tarvittaessa otamme asiakkaasta muotin ja teemme istuimen sen mukaan. Luovutamme kaikki laitteet asiakkaalle henkilökohtaisesti ja opastamme käytössä. Etsimme koko ajan uusia ratkaisuja markkinoilta ja teemme itse loput. Meillä on oma ompelimo, jossa onnistuu kaikki ompelu- ja verhoilutyöt. Teemme myös kaikki muutostyöt itse”.

6. Kertoisitko millainen on työpäiväsi, mitä kaikkea teet?

”Näin pienessä yrityksessä saa tehdä kaikkea mahdollista. Tietenkin yrittäjälle siihen kuuluu kaikkea kahvinkeitosta hallinnollisiin töihin. Hoidan myös tuotteiden tilaamisen varastoon ja päämiesten kanssa kommunikoinnin. Hoidan alueeni myyntiä – teen sovituksia, tarjouksia ja esittelyjä Itä-Suomen, sekä Kainuun alueella. Jokainen päivä on erilainen ja yleensä yllätyksiä, sekä haasteita täynnä.

Sehän tässä onkin parasta; aamulla ei tiedä mitä päivän aikana tapahtuu!”.

7. Entä kuinka rentoudut ja karistat työkiireet mielestäsi?

”Olen löytänyt vanhoilla päivillä joogan! Se on osoittautunut parhaaksi tavaksi saada ajatukset pois työasioista. Samalla rautakankikin alkaa vähän taipumaan. Moottoripyöräily on myös kuulunut elämääni vuosikymmenten ajan.

8. Olet Kuopiosta kotoisin, taittuuko savon murre ja mikä on paras kalakukko?

”Savon murre on hävinnyt puheestani lähes kokonaan, mutta ymmärrän sitä täävvellisesti 😊 . Pari tuntia aidon savolaisen seurassa, niin johan alkaa savonkieli kiäntymmään! Parastahan on tietenkin ahvenkukko! Itse olen sen verran laiska, että teen kukon muikuista jotka ovat helpompia siivota. Resepti on yksinkertainen;

Patakukko

Kukkoon tarvitaan ainoastaan kalaa, sian raitalihaa, ruisjauhoja, vettä ja suolaa…ja tietenkin uunivuoka tai pata.

9. Mikä on suurin saavutuksesi? Työssä tai henkilökohtaisessa elämässä?

”Tärkein asia elämässä on tietenkin poikani Pyry, jonka saimme jo kypsällä iällä. Hän pääsi juuri ripille ja aikuistuu kovaa vauhtia”. 

10. Sitten viimeinen kysymys joka esitetään kaikille haastateltaville – puhutaan unelmista. Onko sinulla?

”Minähän elän unelmaani! 

Yritys on kulkenut läpi vaikeidenkin aikojen jo yli 10 vuotta. Kiitos siitä  kuuluu mahtaville työntekijöilleni, joiden kanssa olen saanut työskennellä. Unelmana on vanheta mahdollisimman terveenä omassa, ”lättähattujen”, vanhainkodissa samanhenkisten ihmisten seurassa”.

Kiitos Petri haastattelusta ja hyvää syksyn jatkoa!

Muita artikkeleita

Ajankohtaista

Uusi lasten autoistuin Simon

Uusi lasten autoistuin kattavilla säädöillä! Vakiona istuimessa käännettävä alusta jossa myös istuinkulman säätö. Kysy lisää alueesi edustajalta. Tuotesivulle

Lue lisää »
Ajankohtaista

Uusia titaanisia aktiivipyörätuoleja

Olemme saaneet tuotevalikoimaamme Offcarrin uudet titaanirunkoiset aktiivipyörätuolit! Saatavilla täysin asiakkaan mitoilla valmistettava Quasar, uniikilla kasaantaittomekanismilla varustettu QPX ja säädettävä ristikkorunkoinen Alhena! Quasar tuotesivulle QPX tuotesivulle

Lue lisää »